MagazinMasonicOnline.com foloseste fisiere cookies pentru a va oferi o experienta cat mai placuta. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora close
Colectii Romanesti - Colita Nedantelata - Suport Potcoava Sec. XIX Mărește

Colectii Romanesti - Colita Nedantelata - Suport Potcoava Sec. XIX

MM932

Nou

Stoc redus!

49 lei

More info

Suportul potcoavă este reprezentat pe timbrul coliței nedantelate a emisiunii de mărci poștale, cu valoarea nominală de 19,00 lei.

Trivetele au reprezentat acele obiecte al căror potențial artistic a fost descoperit cu adevărat după Primul Război Mondial. Într-o perioadă în care Art Deco-ul era încă în plin elan, iar arta își făcea din ce în ce mai mult simțită prezența în viața de zi cu zi a oamenilor, design-ul interesant al trivetelor și măiestria conceperii lor a început să captiveze, iar trivetele au fost utilizate și pentru rolul lor decorativ, nu doar pentru cel protectiv.

Astfel, trivetele au început să aibă două întrebuințări: de a proteja suprafețele de căldura, în principal a fierului de călcat, sau a altor suprafețe încinse, dar și de a fi un obiect plăcut  din punct de vedere vizual, îndeplinind și o funcție estetică.

Suportul potcoavă, o piesă din secolul al XIX-lea, este o trivetă din alamă, fără picioare, ce ilustrează mai multe simboluri, precum potcoava de cal și însemnele masonice reprezentate de compas, vinclu și litera din centrul piesei.

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Colectii Romanesti - Colita Nedantelata - Suport Potcoava Sec. XIX

Colectii Romanesti - Colita Nedantelata - Suport Potcoava Sec. XIX

Scrieţi o recenzie

30 alte produse din aceeași categorie: